Els dubtes de J.K. Rowling

La Helen, una amiga anglesa, m’ha escit un correu electrònic amb una informació molt interessant. Es veu que en una llibreria de vell de Londres ha trobat un quadern manuscrit que, segons el llibreter, va pertànyer a l’escriptora J.K. Rowling. En un dels fulls de la llibreta hi ha unes notes que són, probablement, anterioriors a la publicació de la primera novel·la de la saga del nen mag més famós de la història de la literatura. Pel que sembla, la Rowling va patir uns quants dubtes alhora de decidir el nom i la personalitat del seu cèlebre personatge. Us les transcric, traduïdes, tot seguit.
 
Harry Plotter (impressor)
Harry Polder (pagès als Països Baixos)
Harry Powder (pastisser)
Harry Poker (crupier)
Harry Poster (blocaire)
Harry Explorer (internauta)
Harry Power (raper)
Harry Porter (cerveser)
 
Bé, no cal dir que l’opció triada finalment per l’autora no va ser cap d’aquestes vuit. Mai no sabrem si l’èxit hauria estat el mateix si el noi de les ulleres amb cara de bona persona no hagués esdevingut mag. Deixeu-me pensar que sí, però: la gent de màrqueting són capaços de vendre qualsevol cosa, només cal que s’ho proposin…
 
 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.