Una vaga ja veurem si gaire general

Arreu de l’Estat espanyol aquest dimecres és un dia marcat per un substantiu, vaga, però jo em fixo més en l’adjectiu que aquest cop l’acompanya: general. M’hi fixo més perquè no crec que sigui gaire general, la vaga.  Estic convençut que els convocants comptaran com a vaguistes tots els que no vagin a treballar, però no tots els que no aniran a treballar seran vaguistes. Per exemple: 
 
Si decideixes no anar a treballar per pròpia voluntat i perquè creus fermament que la reforma laboral és perjudicial, ets efectivament un vaguista.
 
Si decideixes no anar a treballar perquè algú t’ha dit que no ho facis i tu no ho fas però no saps de què va tot plegat, no ets un vaguista, ets un corderet obedient.
 
Si decideixes no anar a treballar perquè és de conya quedar-se a casa clapant fins tard amb l’excusa de la vaga encara que et descomptin el dia del sou, no ets un vaguista, ets un penques.
 
Si decideixes no fer vaga, sinó anar a treballar, però no pots arribar al teu lloc de treball perquè no hi ha trens ni autobusos, no ets un vaguista, sinó que han conculcat el teu dret d’anar a treballar.
 
Si decideixes no fer vaga, sinó anar a treballar, però no pots entrar a l’empresa on treballes perquè uns senyors amb cara de pocs amics t’aconsellen que te’n tornis a casa, no ets un vaguista, ets víctima d’un delicte anomenat coacció.
 
Al capdavall, com passa amb les manifestacions, hi haurà una enorme disparitat a l’hora de valorar la repercussió de la vaga depenent de si ets del bàndol convocant o del bàndol del govern, que és contra qui va dirigida la protesta. Tristament, la valoració de la vaga que t’arribarà també dependrà de quin mitjà de comunicació triïs per informar-te’n. En diuen mitjans afins, fent servir un eufemisme per no haver de dir obertament beneficiats, que fa molt lleig.
 
Bé, ja m’explicareu com acaba la cosa, que jo demà treballo fins tard i no sé si arribaré a casa a temps de veure el telenotícies. Perquè el faran, oi, el telenotícies?
 
 
 
Per tancar el post, deixeu-me que expliqui un acudit, a propòsit de l’adjectiu del títol:
 
Diu que a la biblioteca de la caserna hi ha llegint el diari un tinent, un capità i un alferes. Qui mana més? Resposta: el silenci, perquè és general.
 
 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Una vaga ja veurem si gaire general

  1. Angelina diu:

    Ei, que jo no em sento pas culpable! Més aviat víctima…i som molts com jo.

    Salut tinguem, però!

  2. MBT Shoes diu:

    nice post. thanks.

  3. but I try to add your blog among my reads each day because you have reliable entries

Els comentaris estan tancats.