Hontanas o allà on Crist va perdre l’espardenya

A 30 quilòmetres de Burgos en direcció a Castrojeriz hi ha Hontanas, un poblet del Páramo que no deu arribar a tenir 200 habitants i que, si no fos perquè hi passa el Camino de Santiago, amb prou feines sortiria al mapa. Gràcies al Camino, Hontanas té una mica d’animació diürna, la que proporcionen els tres albergs de pelegrins, un hotelet rural i un bar on també serveixen menjars. La puntualització no és gratuïta: a les 9 del vespre tot tanca perquè els pelegrins puguin descansar com Déu mana. Perfecte. 
El que passa és que un poble així és també terriblement avorrit, que un bar amb les persianes abaixades a les 9 del vespre produeix una tristesa immensa, que ficar-se al llit tot just acabat de sopar, sense la possibilitat de seure amb els amics al voltant d’una taula per xerrar i beure’s un gotet de licor   

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.